A-tým - ohlasy
15.02.2024
Autor: Aneta Vrabcová, Věra Pavlovská

Po zápase s Rysy jsme si popovídali s brankářem Jakubem Soukupem

clanek-1

Povedený zápas, své pocity a práci mezi třemi tyčemi shrnul kolínský gólman Jakub Soukup


Jak bys zhodnotil utkání?

Jsme rádi za 3 body a že nám to tam takhle napadalo. Vlastně od půlky zápasu jsem tak nějak tušil… Nechci říct, že jsme mohli hrát v klidu, ale určitě byla ta psychická výhoda na naší straně a už to zbývalo dotáhnout do vítězného konce, což se nám povedlo. Ještě jsme přidali jeden gól na konci a udrželi jsme nulu, tak to je samozřejmě taková třešnička na dortu. Já za tu nulu moc děkuji klukům, protože předvedli parádní výkon.

Chytá se ti pocitově lépe, když padá více gólů?

Je to lepší vyhrávat takhle v půlce zápasu šest nula, že vlastně víte, že když dostanete jeden gól, tak že se pořád nic neděje. Vede se o nějaké góly a pořád je šance na body, než když vlastně se to tahá 0:0, 1:1, tak víte, že žádnou chybu si nesmíte dovolit. A je to samozřejmě těžké, protože potom třeba se může stát, že před koncem padne nějaký gól a celé se to rozhodne, takže tady to je určitě lepší.

Počítáš si nuly? Případně kolik jich máš.

Jako nepočítám, ale vím, že jich mám 7. Nedívám se na to jestli nulu mít budu nebo ne. Dneska v tom zápase třeba potřeba vůbec nebyla. To, že je, tak je to taková třešnička na dortu, jak jsem říkal, ale spíš si vážím těch nul, kdy jsme vyhráli 2:0, 1:0. To jsou pro mě ty důležité nuly a ty, které jsou důležité hlavně pro ten tým. Já vím, že je to takové klišé, ale jsem hlavně rád za 3 body.

Jak se ti líbila atmosféra při zápase?

Tak fanoušci úžasní. Vlastně od utkání ve Znojmě, kde jsme prohráli 1:0, oni tam za námi přijeli, celou sezónu nás podporovali. Ale od té doby jsme tak nějak, si myslím, se semkli my všichni v kabině pořádně. Řekli jsme si, že prostě musíme hrát lépe a teď se to ukazuje. Máme výbornou partu v kabině, myslím si, že všichni víme, co máme hrát, jak máme hrát, každý ví tu svoji úlohu. Každý hráč, co je v týmu, tak je důležitý a myslím si, že se to ukazuje. Fanoušci nám v tom jenom a jenom pomáhají, takže jsme rádi za každého fanouška, který přijde. Jsem moc rád za to, jak jsou slyšet a doufám, že teď ty poslední zápasy z naší strany si mohli užít a doufám, že jim budeme tu radost dělat dál.