Mládež
20.02.2024
Autor: Aneta Vrabcová

Dorostenci po šesti výhrách nedokázali porazit Poděbrady

clanek-1

Poslední odehrané utkání 18.2. si zahráli kolínští dorostenci v Poděbradech, kde těsně prohráli 1:2. Další zápas je čeká doma v pátek 23. února od 18:30h proti České Třebové.


V neděli 18. února si Kozlové vyjeli do favorizovaných Poděbrad. Poděbrady se nachází na prvním místě tabulky a Kolín na ně před zápasem ztrácel čtyři body. Začátek první třetiny byl vyrovnaný, ale v sedmé minutě se domácímu týmu podařilo otevřít skóre. Branku vstřelil Jakub Daňa s asistencí Michala Kaňkovského. Minutu po vstřeleném gólu ale došlo k vyloučení na straně Poděbrad. Potrestán byl Jiří Mokrý za nedovolené bránění, ale poděbradští si oslabení dokázali ubránit. Do konce úvodní třetiny si Kozlové zahráli dvě oslabení, ale domácí jej nedokázali využít.

Hned ve druhé minutě druhé třetiny si přesilovou hru zahráli hosté, ale žádnou z příležitostí nezakončili do branky. Poté ani domácí početní výhodu neproměnili. Následně se ale ve hře pět na pět trefil Lukáš Petr a poslal Poděbrady do dvoubrankového vedení. Ke konci třetiny, po vyloučení domácího hráče, Kozlové skórovali a snížili vedení na 1:2. Autorem branky byl nejproduktivnější obránce Matyáš Paďour. Asistenci si připsal Oliver Král a Jakub Mikulecký.

Ve třetí třetině se kolínští snažili vyrovnat, což se jim nepodařilo ani ve třech přesilovkách, které si zahráli, a tak všechny tři body získali domácí.