Tiskové zprávy
21.02.2024
Autor: Tereza Marvánková Hölzlová

Pan trenér Petr Martínek přijal cenu za celoživotní přínos kolínskému hokeji!

clanek-1

Dlouholetý kolínský hokejový trenér a bývalý hráč Petr Martínek přijal cenu za celoživotní přínos kolínskému hokeji. Hokejový klub SC Marimex Kolín svému současnému trenérovi A týmu k tomuto skvělému ocenění gratuluje a přeje ještě hodně energie a elánu do další práce pro kolínský hokej.


„Čtyřicítka ještě neznamená smrt,“ uklidňoval oslavence Petra Martínka a Jindřicha Čejku moderátor Martin Dejdar. Tak začínal článek ku příležitosti čtyřicátých narozenin Petra Martínka a jeho bývalého spoluhráče Jindřicha Čejky. Psal se rok 2010 a oba výše zmiňovaní slavili v hokejové exhibici na kolínském zimním stadionu čtyřicáté narozeniny. Akci jim moderoval známý herec Martin Dejdar.

V tu dobu se na kolínský led vracel Martínek ze svého krátkého trenérského působení v pražské Spartě. Okusil si, jaké to je zahrát si v jednom týmu se svými syny, Robinem a Ondřejem, a připomněl si, jak voní kolínský led.

Na něm totiž strávil mnoho času. Hokeji se věnoval od šesti let. Po ukončení hráčské kariéry se přesunul na post trenéra a od roku 1999 sbíral trenérské zkušenosti. V Kolíně prošel téměř všemi žákovskými kategoriemi, dorostem, juniorkou a v posledních sedmi letech je trenérem A-mužstva, které hraje druhou nejvyšší českou hokejovou ligu. Petr Martínek byl u všech největších úspěchů kolínského hokeje v posledních letech, a tak je určitě rád, že se po výše uvedené pauze na kolínský led zase vrátil.

Co se týče zmíněných trenérských úspěchů, v mládežnických kategoriích to byl především postup do extraligy mladšího dorostu a později postup do extraligy staršího dorostu. Po přechodu k A-týmu to bylo mimo jiné první místo ve II. lize (třetí nejvyšší soutěži) a posléze postup do Chance ligy (druhé nejvyšší soutěže).

Trenér, který zastává metodu cukru a biče, na své svěřence umí být tvrdý, ale zároveň si dokáže jejich důvěru získat až na přátelské bázi, na kolínském ledě oslavil i své padesátiny a brzy mu budeme gratulovat k padesátým čtvrtým narozeninám. V profesionální Chance lize vede kozly poslední čtyři roky a končit se nechystá. V profesionální soutěži je domácí trenér odchovanec téměř raritou. A tak není divu, že byl právě Petr Martínek nominován na cenu za celoživotní přínos kolínskému hokeji.

Marťas, jak se mu mezi přáteli říká, má rád péči o svůj trávník, nepohrdne kalíškem Jagermeistera, v autobuse před zápasem pojídá dlouhé tyčinky a fandí třeba i biatlonistce Dorothee Wiererové. Rád sleduje kulinářskou soutěž MasterChef, stejně jako dnes již kultovní sportovní seriály Lajnu a Okresní přebor. Umí slavit, umí komunikovat s fanoušky a když mu hraje Škwor, Síla starejch vín, derou se mu leckdy i slzy do očí.

Celý hokejový Kolín ještě jednou Petrovi ze srdce gratuluje k tomuto ocenění za jeho oddanost lednímu hokeji a práci pro něj.