A tým - preview
21.02.2024
Autor: David Hora

PREVIEW: Kozlové před sebou mají druhé utkání venkovního dvojzápasu! Střetnou se s Horáckou Slávií

clanek-1

Kozlové netradičně ve čtvrtek vyráží na Vysočinu, kde v Třebíči budou hrát o velký krok směrem k předkolu play-off. Po prohře v Prostějově se tak budou snažit vrátit na vítěznou vlnu potvrdit svou výhru v sezónní sérii proti Horácké Slávii. Utkání začíná v 17:30 a bude vysíláno na ČT Sport.


Zachráněni!

Kozlové před sebou mají poslední čtyři zápasy a záchrana už je jistá! Stále ale budou bojovat o předkolo play-off proti Třebíči, která se sobotní výhrou proti Frýdku-Místku výrazně přiblížila přímému postupu do čtvrtfinále. Kozly, jako momentálně první tým v tabulce formy posledních pěti duelů, čeká další zápas proti dalšímu rozjetému týmu, když Třebíčští vyhráli tři z posledních pěti utkání a v tabulce formy jsou na 4. místě.

Na poslední Znojmo mají Kozlové náskok již devět bodů (a navíc lepší vzájemnou bilanci). Po včerejší prohře Orlů tak Kolínští budou mít právo ke startu v druhé nejvyšší české lize i příští rok!

Na druhou stranu ale Středočeši rozhodně chtějí do předkola play-off, stále si drží svou pozici na poslední postupové příčce. Díky výhře nad Přerovem se však na rozdíl dvou bodů dotáhli frýdečtí Rysi, kteří se tak zapojili do souboje o play-off, blízko jsou také Pardubice. A Kozlové stále budou muset velmi bojovat. Na druhou stranu pondělní prohra Sokolova proti Litoměřicím otevřela možnost postupu do předkola i z 8. místa.

I přestože v sobotu Kozlové prohráli, podali velmi solidní výkon, a i když dvakrát prohrávali o dva góly, dokázali zápas velmi zdramatizovat. Cestu k výhře sice nenašli, ale výkon velmi připomínal tým z předchozích zápasů, ve kterých si Kolínští poradili se soupeřem všemi možnými způsoby.

V zápasech proti Zlínu a Frýdku se v domácím prostředí rozstříleli a zápas prakticky rozhodli už v první polovině, když v obou zápasech po třiceti minutách vedli o pět nebo více gólů a ve třetí třetině už pouze korigovali konečné skóre. V zápase proti Litoměřicím, se kterými se Kolínští utkají ještě jednou, a to v sobotu 24. února, šli do vedení 2:0, které kvůli vyloučením a dvěma rychlým gólům ztratili, ale poté v prodloužení to na sebe vzal Miroslav Mucha a krásným sólem rozhodl o výsledku zápasu.

Zápasy proti Sokolovu a Prostějovu měly podobný průběh, do dvoubrankového vedení i přes velký úvodní tlak Kolínských šel soupeř. V Sokolově na to Kozlové odpověděli skvěle, když vstřelili pět gólů a domů si odvezli výhru 5:3 a v Prostějově se snažili o něco podobného, když dvakrát dokázali snížit, ale v závěru se jim to kvůli vyloučením nepovedlo.

Hlavním důvodem těchto výher i těsného výsledku proti Jestřábům byla vysoká úspěšnost střelby, se kterou se Kozlové až doteď potýkali. Kromě ofenzivních výkonů jsou to také výkony defenzivní a výkony Jakuba Soukupa, který si v sobotu připsal další skvělý zápas na jeho konto.

Toto vše potvrzuje dobrou formu Kozlů a dodává motivaci k přibližujícímu se cíli předkola Chance Ligy zpátky ve srdci Čech.

Další rozjetý vlak

Kozlové za sebou mají dva zápasy proti týmům, kterým se v poslední době velmi dařilo, jmenovitě to je Frýdek-Místek a Prostějov, oba týmy totiž byly v top 5 v tabulce formy v době zápasu a jinak tomu nebude ani nyní.

Kozly totiž jako momentálně první tým v tabulce formy čeká další zápas proti dalšímu rozjetému týmu, když Třebíčští vyhráli 3 z posledních 5 utkání a v tabulce formy jsou na 4. místě.

Třebíč sice na začátku druhé poloviny ledna bojovala se špatnými výkony, když prohrála čtyřikrát v řadě včetně proher se Slávií a Béčkem Pardubic, ale od 22. ledna prohrála pouze dvakrát a porazila i týmu jako Poruba a Litoměřice.

Z posledních 7 zápasů si odnesla 15 bodů, což jí v tabulce pomohlo přeskočit Litoměřice a dotáhlo jí na rozdíl pěti bodů na třetí Prostějov.

V posledním zápase jasně přehrála Frýdek-Místek, když už po dvou třetinách díky hattricku Martina Dočekala vedla 5:0 a ve třetím dějství si své vedení už pouze pohlídala a domů si odvezla výhru 5:1. Martin Dočekal tak díky dalším třem gólům odskočil v tabulce střelců na rozdíl 7 gólů a potvrdil tak svojí pozici nejlepšího střelce v Chance Lize.

Třebíč si v této sezóně pomáhá k výhrám hlavně velmi dobrou a důslednou obranou, když je třetí v tabulce nejméně inkasovaných gólů se 121 inkasovanými brankami. Dalším důležitým faktorem hry Třebíče jsou oslabení, ve kterých jsou na třetím místě těsně za Kozly s úspěšností 82,84 %.

Vzájemné zápasy

Kozlové sice v prvních šest vzájemných střetnutích dvou celků vyhráli pouze jednou, ale od 20. listopadu 2021 prohráli pouze jednou a od 19. prosince 2022 jsou neporaženi. Tomu pomohly i tři výhry v letošní sezóně, když Kozlové nejprve doma vyhráli ve velmi dramatickém zápase 2:1 po nájezdech, poté v Třebíči i s velmi oslabeným týmem dominovali a vyhráli 6:1 a naposledy na začátku nového roku vyhráli 2:1 a odstartovali tím sérii čtyř výher.

ČT Sport

Zápas Kozlů proti Horácké Slávii budete moct sledovat buď přímo na zimním stadionu v Třebíči anebo v televizi na ČT Sport, kde pořad začíná deset minut před oficiálním začátkem zápasu, tedy v 17:20 ve čtvrtek 22. února.