Mládež
21.02.2024
Autor: David Hora

Junioři prohráli podruhé v řadě, v nadstavbě mají jeden bod

clanek-1

Junioři za sebou mají první dva zápasy nadstavby. Nyní však poprvé od 2. prosince prohráli, když předtím vyhráli 11krát v řadě, a to hned dvakrát. Nejprve ve čtvrtek 15. února prohráli na Kobře, a poté v neděli prohráli na ledě prvního Tábora. V dalším utkání se vrací zpět na domácí led, kde se utkají s DDM České Budějovice.


Už od začátku zápasu Kozlů proti Kobře byla k vidění velká bitva a velmi aktivní hokej. Do vedení však šla v 17. minutě v přesilovce Kobra a po svém prvním gólu nečekala dlouho a během 45 vteřin přidala druhý. Vzápětí se ale trefili i Kozlové, když v čase 18:10 Filip Svoboda našel Jana Lederera, který dostal puk za záda domácího brankáře. Ale i Kobra zvládla na gól Kozlů odpovědět a během ani ne půl minuty vedla už 3:1. I přes tlak Kozlů a šance na obou stranách se nikdo ve druhé třetině prosadit nedokázal. Střelecké ticho však prolomil hned na začátku třetí třetiny Šimon Protiva, kterému přihrál opět Filip Svoboda. Už o minutu a dvě vteřiny později Kozlové vyrovnali, když se podruhé v zápase trefil Jan Lederer a druhou asistenci si připsal Patrik Novotný. Zápas došel až do prodloužení, ale ani jeden z týmů se nedokázal prosadit a rozhodnout tak musely až nájezdy, ve kterých však byli úspěšnější domácí, kteří si tak doma nechali bonusový bod a ukončili vítěznou sérii Kozlů.

Nedělní zápas začal podobně, jako ten čtvrteční. Do vedení šli v 16. minutě domácí, po třetině plné velmi aktivního a tvrdého hokeje. Kozlové zvládli odpovědět na začátku druhé třetiny, když se krásným sólem prosadil Tadeáš Burda. V 30. minutě Kolínští dostali šanci v přesilovce a po velkém tlaku se puk dostal od Tadeáše Burdy k Matěji Houžvičkovi, který prostřelil domácího brankáře a otočil skóre zápasu. Tam to však nekončilo, když už minutu a půl po polovině zápasu Kozlové šli v signalizovat výhodě do dvougólového vedení po trefě Adama Huška. Ještě před koncem druhé třetiny však Táborští snížili a do třetí třetiny se tak šlo za stavu 3:2 pro Kozly. Ve třetí třetině to však byli domácí, kdo i díky spoustě vyloučení Kolínských dominoval. Během 3 minut otočili skóre zápasu na svojí stranu a poté přidali svůj pátý gól do prázdné branky a potvrdili tak svou výhru 5:3.

První dva zápasy nadstavby tak Kolínští nezvládli. Další utkání odehrají na domácím ledě v sobotu 24. února od 12:30. Přijďte je před zápasem A-týmu podpořit a dohnat k vítězství proti DDM České Budějovice!