Mládež
22.02.2024
Autor: David Hora

Deváťáci za sebou mají úspěšné derby proti Poděbradům!

clanek-1

Mladí Kozlové ročníku 2009 se ve středu 21. února večer v derby střetli s týmem Poděbrad, se kterým mají dlouhodobou rivalitu a zápasy jsou vždy vyhrocené. Za podpory téměř 100 fanoušků dokázali dvakrát vyrovnat, a nakonec i vyhrát.


Už od začátku byl k vidění velmi aktivní hokej, když oba týmy hrály s velkou motivací a dostávaly se do velkých šancí. Jako první se trefili Poděbradští, kteří skóre otevřeli ve 13. minutě díky trefě Patrika Fialy.

V první třetině na to Kozlové sice ještě odpovědět nezvládli, ale ve druhém dějství po dvou ubráněných oslabeních puk za brankou těsně po polovině utkání vybojoval pro Martina Zdeňka puk Vojtěch Maník a první jmenovaný našel přesnou přihrávkou do mezikruží Adama Hykše, který se jako nejlepší střelec Kozlů nemýlil a prostřelil brankáře hostů okolo lapačky. Poděbrady si však ještě před koncem třetí třetiny vzali vedení zpět po chybě Kozlů.

„Věděli jsme, o co hrajeme a že musíme zabrat,“ komentoval po zápase jeden z hráčů. „Do třetí třetiny jsme vlétli naplno a vyplatilo se to. Machy (Matěj Mach) vyrovnal a vrátil nás do zápasu,“ přidal o velmi dobrém vstupu do třetí třetiny. Matěj Mach si totiž na začátku 46. minuty našel odražený puk před brankou a dorážkou srovnal stav na 2:2. Oba týmy se dostaly do velkých šancí a měly spousty střel, když to zkoušely z jakýchkoliv pozic, ale byli to Kolínští, kdo se ani ne deset minut před koncem radoval. V čase 50:57 totiž chyby hostů na modré čáře využil Illia Morozov, který to poté vzal na sebe, obbruslil si beka a krásnou střelou nad lapačku do víka překonal brankáře Poděbrad. „Pak začal beton,“ dodal jeden z beků. A beton byl úspěšný. Poděbrady se sice dostaly do několika šancí, ale puk za záda brankáře Vincenta Vlachého nedostaly.

Kozlové si tak za podpory téměř 100 fanoušků, kteří dorazili na zimní stadion, připsali velmi důležitou výhru, která je velmi přiblížila právě druhým Poděbradům.

Další utkání je čeká v sobotu 24. února od 10:15 proti Ledeči nad Sázavou na zimním stadionu v Kolíně. Přijďte je podpořit!