A tým - preview
23.02.2024
Autor: David Hora

Boj o předkolo PLAY-OFF graduje! V sobotu doma proti Litoměřicím

clanek-1

Základní část letošního ročníku Chance Ligy se rychle blíží ke konci. Kozlové před sebou mají už pouze tři utkání, ve kterých budou chtít udržet svoji současnou postupovou pozici do předkola letošního PLAY-OFF. Po čtvrteční výhře v Třebíči je v sobotu 24. února na pořadu předposlední domácí zápas, ve kterém podruhé v krátké době vyzvou hokejové Litoměřice. Zápas na kolínském zimáku začíná již v 16 hodin.


Zachráněni! Další možná zastávka předkolo play-off!

Středeční prohra Znojma proti první Porubě zajistila Kozlům definitivní záchranu a jistou pátou sezónu Chance Ligy v Kolíně. Kozlové ve čtvrtek porazili Horáckou Slávii Třebíč na jejím ledě po samostatných nájezdech a připsali si tak pátou výhru za posledních šest zápasů, nejvíce ze všech týmů Chance ligy. Výhrou 2:1 a skvělým defenzivním výkonem, který v brance podpořil skvělý Jakub Soukup, tak potvrdili svou formu v posledních zápasech a udělali další velký krok směrem k tomu, aby se po roce vrátili zpět do předkola play-off.

Modrobílí tak ukázali, že jeden prohraný zápas tento tým nezastavil, když podali skvělý výkon a hráli srdcem. I přestože Kolín v duelu vysílaném na ČT Sport měl třikrát méně střel, dokázal zápas dovést až do nájezdů, a to nejen díky skvělému výkonu obrany a Jakuba Soukupa, který si připsal 45 zásahů a vychytal 8 z 9 nájezdů, ale zároveň také díky své úspěšnosti střelby, kterou stále v posledních utkáních má vysoce nadprůměrnou.

Jediný gól Kozlů v základní hrací době vstřelili v přesilovce. Gól, který Jan Kloz vstřelil, byl již devátý přesilovkový gól v posledních 6 zápasech. Tak, jak se Kolínští potýkali s přesilovkami před příchodem posil, tak teď našli správný rytmus. Na góle, který otevřel brankový účet čtvrtečního zápasu, se opět podílely obě posily. Kryštof Lang našel před brankou v pozici odkud už se několikrát prosadil Miroslava Muchu, s jehož střelou si sice Jan Mičán poradil, ale na dorážku Jana Kloze už nedosáhl. Tato přesilovková formace ještě s Michaelem Gasparem a Martinem Štohanzlem společně s druhou lajnou si v posledních šesti zápasech připsala úspěšnost téměř 48 %.

Góly, vyloučení a góly?

Litoměřice mají v letošní sezóně jednu z nejlepších ofenzív, když ve 49 zápasech vstřelili 153 gólů, což je řadí na třetí místo za Vsetín a Porubu v tabulce produktivity. Na druhou stranu se potýkají s obrannou částí hry, když více gólů inkasovalo pouze Znojmo. Důvodem mnoha inkasovaných gólů jsou vyloučení. Kališníci totiž mají nejvíce dvouminutových trestů s více než 4 vyloučeními v průměru na zápas a nejvíce inkasovaných gólů v oslabení. S tím souvisí třetí nejnižší úspěšnost ubráněných oslabení.

Přesto je důležité podotknout, že po špatném vstupu do nového roku, kdy Litoměřičtí vyhráli pouze 5 ze 14 zápasů a propadli se v tabulce téměř ven z šestice nejlepších týmů, se Kališníci v posledních týdnech začali zvedat a poprvé od 22. listopadu minulého roku vyhráli třikrát v řadě. To bylo podpořené právě velmi dobrými obrannými výkony, když v těchto třech utkáních inkasovali pouze pětkrát a Přerov ani Zlín nepustili k více než jedinému gólu.

Litoměřice mají zajištěný postup do play-off a v případě výhry by si zajistili i přímý postup do čtvrtfinále. Na druhou stranu Kozlové by se výhrou mohli posunout až na sedmé místo, ale zároveň také mají pouze tříbodový náskok na jedenácté Pardubice.

Letošní bilance vzájemných zápasů prozatím lehce vyznívá pro Kozly, kteří ve třech duelech zaznamenali 2 vítězství a 1 prohru. Sobotní zápas na kolínském zimáku jednoznačně slibuje zajímavý duel s nádechem play-off, jelikož oba týmy hrají o hodně.

Partner utkání

Partnerem sobotní utkání je společnost LOUDA AUTO. V první přestávce se můžete těšit na ukázku vozidla ŠKODA přímo na ledové ploše a ve druhé přestávce na diváky čeká opět Divácká soutěž, kde budeme soutěžit o ceny od partnera utkání.

HOKEJ NA ŽIVO

HOKEJ NA ŽIVO, JE HOKEJ NA ŽIVO! Přijďte v sobotu na zimní stadion v Kolíně a podpořte KOZLY v jejich boji o PLAY-OFF. V sobotu začínáme již v 16 hodin! Vstupenku na sobotní utkání si můžete snadno zakoupit ZDE.

Těšíme se na Vás.