Mládež
26.02.2024
Autor: Aneta Vrabcová

Dorostenci si připsali dvě výhry!

clanek-1

Po prohře v Poděbradech odehráli kolínští dorostenci dva domácí zápasy proti České Třebové a HC Tábor B. Oběma týmům nastříleli 12 gólů a tím získali šest bodů.


V pátek 23. února odehráli utkání proti České Třebové. Aktivněji začali domácí, kdy hned ve druhé minutě otevřel skóre Jan Knížek. Do konce první třetiny se k němu přidali Štěpán Jelínek a Marek Veber.

Ve druhé třetině v čase 20:40 zvýšil vedení Kozlů David Kupka. Poté přidal dva góly Dominik Hruboš. Hosté nedokázali snížit vedení domácích ani ve třech přesilových hrách. Kolín také neproměnil přesilovou hru a do třetí třetiny šly týmy za stavu 6:0.

V první minutě třetí třetiny opět Kozlové dokázali vstřelit branku. Tentokrát byl autorem útočník Jakub Mikulecký. Navýšit skóre dokázali ještě Oliver Král, Matyáš Paďour, Josef Dvořák, Šimon Holoubek a opět Jan Knížek. Deset minut před koncem utkání Česká Třebová snížila na 1:12 střelou Matěje Palána, ale radost jim překazilo vyloučení a nezbylo moc času na další úpravu stavu.


Další domácí zápas si zahráli v neděli 25. února, jejich soupeřem byla rezerva HC Tábor. Oproti předešlému utkání začali lépe hosté, kteří v sedmé minutě trefili branku a dostali se do vedení díky střele Daniela Hanzla. Po obdrženém gólu se domácí dostali do tempa a v 11. minutě vyrovnal Dennis Horný. Poté přišlo vyloučení na straně Kolína, ale kolínští odvedli dobrou práci a oslabení ubránili.

Poprvé do vedení se Kozlové dostali v šesté minutě druhé třetiny střelou Šimona Holoubka. Poté ale přišlo znovu oslabení kolínských, které Tábor dokázal využít. Skóre srovnal Ondřej Kostka. Do vedení poslal Kozly opět Šimon Holoubek. Upevnit vedení se podařilo v čase 31:17 Oliveru Královi. V poslední minutě druhé třetiny poslal domácí do tříbrankového náskoku Tomáš Vytlačil.

V první polovině třetí třetiny se prosadili opět domácí, a to hned čtyřikrát. Branku si připsali útočníci Tomáš Vytlačil, Denis Kouba, Josef Dvořák a Šimon Holoubek. Po vstřelených brankách měli hosté další početní výhodu, která se jim sice nepodařila, ale deset vteřin poté vedení domácích snížili. Autorem branky byl Radim Čančura. Opět byli kolínští v početní nevýhodě, ale po 50 vteřinách přišlo vyloučení i na straně Tábora. Hned pár vteřin po uděleném trestu hostujícího hráče Kozlové opět zvýšili náskok, tentokrát střelou Jana Knížka. Ve vlastním oslabení skóroval podruhé Josef Dvořák. Dvanáctý gól přidal ještě Matyáš Paďour. Půl minuty před koncem poslední třetiny byl vyloučen opět kolínský hráč, ale Tábor už si nedokázal vypracovat šanci na snížení skóre.

Další důležité utkání nadstavbové části soutěže čeká dorostence v pátek 1. března v 17:55 na ledě Jindřichova Hradce.