Mládež
27.02.2024
Autor: Klub

Mladí francouzští hokejisté navštívili hokejový Kolín!

clanek-1

Od úterý 21.února byli v Kolíně na 5-ti denní pobyt mladí hráči francouzských hokejových týmů Les Bisons a Les Pumas z předměstí Paříže. Francouzští hráči ročníku 2012 a mladší změřili síly ve dvou přátelských utkáních s našimi hokejisty SC Kolín kategorie 4. a 5. třídy. Výsledek na ledě tentokrát nebyl až tak důležitý, šlo především o přátelské setkání a společné zážitky během jejich pobytu v Kolíně. Hráči byli ubytováni po celou dobu v rodinách našich mladých hráčů, za což všem patří velké poděkování a také všem trenérům a rodičům, kteří se po celou dobu o vše skvěle postarali.


Ročník 2014 nedávno zakončil úspěšný výměnný pobyt s hráči z Francie, který trval 5 dní a byl plný hokejového nadšení a kulturních zážitků. Hráči obou franzouských týmů, Les Bisons a Les Pumas si vyměnili své hokejové dovednosti a po celou dobu bydleli v rodinách mladých hráčů Kolína.

Během pobytu sehráli prestižní utkání, která nejen zvýšila jejich sportovní dovednosti, ale také posílila vzájemné přátelství. Mladí francouzští hokejisté si vyzkoušeli také společné trénink na kolínském ledě s mladými Kozlíky.

Mimo led hráči navštívili Kolín, Prahu a Kutnou Horu, kde viděli známá historická místa České republiky a jistě si domů odvezli nezapomenutelné zážitky.

Vrcholem výměnného pobytu pro hosty z Franci byl sobotní zápas A týmu s Litoměřicemi. Francouzští hráči se ukázali jako skvělí fanoušci a vytvořili nezapomenutelnou atmosféru na stadionu.

Celkově lze říci, že výměnný pobyt byl úspěšný a všichni zúčastnění si ho moc užili. Příští rok se ročník 2014 vydá do Francie na podobný zážitek, aby prohloubil své hokejové schopnosti a posílil přátelství s hráči z Les Bisons a Les Pumas.

Velké poděkování patří všem rodinám kolínských hráčů, kteří poskytli nejen ubytování mladým francouzským dětem a také všem, kteří se po celou dobu starali o perfektní průběh všech dní i s doprovodným a inspirativním programem.