Mládež
09.03.2024
Autor: Aneta Vrabcová

Dorostenci počtvrté prohráli s Poděbrady

clanek-1

V pátek 8. března dorostenci odehráli na domácím ledě utkání proti Poděbradům, kterým se dařilo více a odvezli si tři body.


Hned na začátku utkání došlo k vyloučení na straně domácích. Na trestnou lavici šel Martin Zdeněk za krosček. Hosté se snažili v přesilovce otevřít skóre, ale kolínští se dokázali dobře ubránit. V 17. minutě si oslabení zahráli i poděbradští za vražení na hrazení. Domácí přesilovou hru neproměnili, naopak hosté chvíli po konci početní nevýhody dokázali otevřít skóre. Do vedení je poslal Bohumil Stádník. Deset vteřin před koncem první třetiny byl vyloučen hráč hostujícího týmu a Kozlové začali druhou třetinu v početní výhodě.

Ve druhé třetině pokračovala přesilovka domácích, ve které srovnal Matyáš Paďour. Jenže radost domácích moc dlouho netrvala a poděbradští se po 2 minutách opět dostali do vedení díky střele Lukáše Petra. Další oslabení si už hosté ubránili. Ve 35. minutě zvýšil skóre Tomáš Novotný a poslal Poděbrady do dvoubrankového vedení. Další vyloučení v týmu HC Poděbrady obstaral Jakub Hložek. V početní výhodě se domácím nepodařilo vytvořit žádnou větší akci, naopak hosté se dostali do brejku a do tříbrankového náskoku je poslal opět Bohumil Stádník. Do třetí třetiny šel Kolín v oslabení.

Ve třetí třetině se kolínským podařilo ubránit oslabení ze druhé třetiny. Poté už se ani na jedné straně nevylučovalo a Kozlové se snažili proměnit šance ve hře 5 na 5. Ani jedna z akcí neskončila mezi třemi tyčemi a poděbradští si odvezli všechny tři body.

Následující utkání kolínští dorostenci odehrají v pátek 15. března od 18:25 na ledě HC Tábor.