A tým - preview
11.10.2022
Autor: Daniel Krátký

PREVIEW: Kozlové v Kolíně vyzvou Draky, prolomí nelichotivou šňůru?

clanek-1

V krátkém sledu čeká hokejisty Kolína další duel Chance ligy, v něm Kozlové vyzvou na svém domácím stadionu ve středu šumperské Draky, zatím nejhorší mužstvo Chance ligy. Startujeme ve středečních 17:00, vstupenky jsou v prodeji on-line, k dispozici budou i před zápasem na pokladnách.


Aktuálně z A-týmu

V posledním zápase Kozlové podlehli Jihlavě těsně 2:3 a zapsali už čtvrtou porážku v řadě, s Frýdkem-Místkem, Pardubicemi, Porubou a právě Duklou Jihlava. Prolomit šňůru budou chtít svěřenci Jana Šťastného a také Petra Martínka proti Drakům Šumperk, kteří ve středu přijedou do Kolína.

Jak hodnotí kouč Petr Martínek souboj s Duklou? „V Jindřichově Hradci jsme hráli v trošku slepené sestavě. Odbojovali a odvedli jsme velmi dobrý výkon, bohužel na body to nestačilo. Na rozdíl od domácích jsme si nepomohli v přesilovce, což celý zápas rozhodlo. V závěru jsme si vytvořili nějaké šance, nastřelili jsme dvě tyčky, ale na body to nestačilo,mrzelo Petra Martínka.

Situace v kádru Kolína, ani partnerského Mountfieldu HK, není úplně komfortní, navíc se středeční duel kryje se zápasem Východočechů v Lize mistrů. V Jindřichově Hradci se třeba v dresu Kolína představili hned čtyři junioři. Vedení obou týmů však pracuje na doplnění týmu. Musíme si počkat, až se nám dá trochu dohromady sestava. Doufejme, že to bude co nejdříve a vrátíme se na nějakou bodovou šňůru, vlnu. Musíme tvrdě pracovat a věřit, že se situace otočí. Ideálně už proti Šumperku, doma nám velí povinnost odevzdat na ledě všechno,“ velí Petr Martínek před středečním soubojem se Šumperkem. Ten startuje v 18:00.

Informace o soupeři

Šumperk během léta rozjel svou plánovanou rekonstrukci haly, a tak se v tamní aréně snížila kapacita. Možná ještě větší změnou bylo jmenování nového hlavního kouče. Tím se stal teprve šestadvacetiletý Lukáš Majer, jenž si na Moravu k sobě přivedl jako asistenta ještě Davida Švagrovského. Nejvýraznější letní posilou se stal Jiří Průžek, který se neprosadil do extraligového kádru v Karlových Varech, a tak se rozhodl svou kariéru tak trochu restartovat u Draků. Kádr však pocítil i další změny. Například v brankovišti, kde se o místo děli duo Jakub Lackovič – Petr Hamalčík.

V úvodních deseti kolech uhráli Draci čtyři výhry, z toho dvě v základní hrací době. To zatím stačilo na deset bodů, což v tuto chvíli dělá z Šumperka nejhorší tým v Chance lize. Ale při vyrovnanosti tabulky první ligy jedna výhra všechno mění. Naposledy třeba Draci zdolali po nájezdech Frýdek-Místek, na což budou chtít navázat i v Kolíně. Kozlové však budou chtít prolomit svou šňůru porážek. Poradí si Kozlové s Draky?

Sestavy z posledního utkání

SC Marimex Kolín: Soukup – Koštoval, Kolmann, Naar, Niko, Aubrecht, Pelda, Havlíček – Dlouhý, Koukal, Král – Sklenář, Nedvídek, Moravec – Síla, Morong, Ouřada – Jankovský, Matějček, Lang.

Draci PARS Šumperk: Lackovič – Drtil, Motloch, Eliáš, Kadeřávek, Kunst, Hrachovský, Dudycha – Průžek, Bartoš, Žálčík – Svoboda, Šuhaj, Jelínek – Bernat, Kohút, Jouza – Horký, Čermák, Křemen.

Vstupenky

Vstupenky na zápas s Šumperkem jsou jako obvykle k dispozici on-line, diváci mohou vybírat i z míst na sezení. Fanoušci, kteří si zakoupí vstupenky skrze prodejní aplikaci on-line navíc mohou vyhrát poukaz do KFC, o výhercích bude klub informovat přímo během zápasu. Pokladny budou spuštěny hodinu před utkáním, v tu dobu bude rovněž možný vstup na zimní stadion. Duel s Draky Šumperk startuje v 18:00. Další pokyny pro vstup na stadion naleznete v tomto článku, případně také sekci FAQ.