A tým - preview
19.10.2022
Autor: Daniel Krátký

PREVIEW: Po pauze do boje. Posílené Kozly prověří šestinásobný šampion

clanek-1

Sobotní duel byl kvůli situaci v kolínském kádru odložen, hráči tak mohli zahojit své šrámy a těšit se na hodně zajímavý valašský týden, který protnou souboje se Vsetínem a Zlínem. Jako první dorazí do Kolína šestinásobný extraligový šampion ze Vsetína, který ve středu vyzve Kozly. Duel startuje v 18:00.


Aktuálně z A-týmu

V posledním duelu Kozlové padli se Šumperkem 3:5, zdecimovaný kádr ve třetí třetině ztratil dvougólové vedení a nakonec hned čtyřikrát inkasoval. Trenéři s výkonem vůbec nebyli spokojeni, což dostali najevo i hráči po zápase. „Do třetí třetiny jsme šli s tím, že chceme být zodpovědní, důslední a pracovití. Upozorňovali jsme hráče, že soupeř to určitě nezabalí. Jenže hned po osmnácti sekundách jsme dostali branku a mužstvo se podělalo. Najednou jsme měli strach a soupeř začal dominovat,“ mrzelo Petra Martínka, jednoho z trenérů Kozlů.

Kouč Kolína se nicméně neschovával za marodku v týmu nebo únavu. Ty pátou porážku v řadě nezapříčinily. „Nepřikládal bych to únavě, ale hráčům přestala fungovat hlava – najednou každý jezdil tam, kde neměl. Nedrželi jsme systém a soupeř nás potrestal,“ líčí trenér Petr Martínek. Další zápas pak měli hrát Kolínští v sobotu v Sokolově, duel však byl na žádost hostujícího týmu odložen, z důvody marodky. Náhradním termínem se stalo pondělí 12. prosince.

Sakra náročný týden nyní čeká svěřence trenéra Jana Šťastného. Už v posílené sestavě s několika hráči, kteří si plnili povinnosti v extralize, v něm vyzve parta kapitána Petra Koukala valašského giganta ze Vsetína. „Čeká nás velmi těžký týden proti hodně atraktivním a kvalitním týmům. Nicméně budeme chtít soupeře překvapit a získat body, před domácím fanoušky chceme zlomit nepříznivou sérii,“ líčí Petr Martínek před soubojem se Vsetínem. Ten startuje ve středečních 18:00.

Informace o soupeři

Valaši odstartovali sezonu podobně jako Kozlové, oba týmy byly v jednu chvíli na samotném vrcholu tabulky Chance ligy. Jenže v prakticky stejné době začaly oba celky zápasit s marodkou, která ovlivnila jejich výsledky. Vsetín tak prohrál pětkrát v řadě a začal se tabulkou propadat. Situaci zachránili svěřenci Romana Stantiena v posledním duelu proti Slavii, kterou rozstříleli poměrně snadno 4:0. Nyní budou chtít na výhru nad Pražany Vsetínští navázat.

Parta kolem mistra světa z roku 2010 Ondřeje Němce je brána za jednoho z favoritů na postup do extraligy. Jednoznačně největší hvězdou v kádru je brankář Maxim Žukov, který drtí útoky soupeře. V září byl dokonce fanoušky zvolen hráčem měsíce. I v kádru Vsetína nicméně nalezneme kolínskou stopu, tou je zadák Marek Voženílek, jenž oblékal barvy Kozlů v letech 2015 – 2018. Nyní však stojí na druhé straně barikády. Dalšími zajímavými jmény na soupisce Valachů jsou nejlepší střelec loňského ročníku Chance ligy Fin Riku Sihvonen nebo také Pavel Jenyš, jenž v minulosti strávil ročník v Košicích, kde se setkal s trenérem Janem Šťastným. Jak si povede kádr Vsetína proti Kolínu?

Sestavy z posledního utkání

SC Marimex Kolín: Soukup – Kolmann, Čáp, Niko, Cibák, Hladík, Aubrecht – Král, Koukal, Dlouhý – Ouřada, Nedvídek, Sklenář – Síla, Matějček, Jankovský.

VHK ROBE Vsetín: Žukov – Němec, Kajínek, Smetana, Ondračka, Jenáček, Říha, Voženílek – Berger, Lichanec, Bláha – Jenyš, Přikryl, Sihvonen – Jonák, Klhůfek, Rob – Klímek, Berzinš, Pětník.

Vstupenky

Vstupenky na zápas se Vsetínem jsou jako obvykle k dispozici on-line, diváci mohou vybírat i z míst na sezení. Fanoušci, kteří si zakoupí vstupenky skrze prodejní aplikaci on-line navíc mohou vyhrát poukaz do KFC, o výhercích bude klub informovat přímo během zápasu. Pokladny budou spuštěny hodinu před utkáním, v tu dobu bude rovněž možný vstup na zimní stadion. Duel se Vsetínem startuje v 18:00. Další pokyny pro vstup na stadion naleznete v tomto článku, případně také sekci FAQ.