A tým - preview
06.12.2022
Autor: Daniel Krátký

PREVIEW: Domácí start druhé poloviny Chance ligy, Kolín přivítá Prostějov

clanek-1

V rámci 28. kola Chance ligy čeká kolínské hokejisty další náročný duel. A to proti Prostějovu, kterému mají svěřenci Jana Šťastného co vracet kvůli loňskému vyřazení v předkole play-off. Letošní bilance obou týmů je vyrovnaná, jelikož jak Jestřábi, tak také Kozlové uspěli na svých stadionech. Potvrdí se to i v třetím případě? Zápas startuje v Kolíně v 18:00. Vstupenky jsou k dispozici on-line, případně hodinu před utkáním na pokladnách zimního stadionu.


Aktuálně z A-týmu

Kozlové mají za sebou náročný trip na Valašsko, kde ve dvou dnech vyzvali Vsetín a Zlín. Z výjezdu přijeli domů nicméně pouze s bodem, ačkoliv v obou zápasech byli svěřenci Jana Šťastného a Petra Martínka blízko i k většímu zisku bodů. A to i díky pomoci dvojice juniorů z Mladé Boleslavi, v neděli se k týmu navíc připojili i Lukáš Pajer a Petr Moravec z Hradce Králové.

„V sobotu jsme hráli těžké utkání na Vsetíně, kde jsme ještě pět minut před koncem byli ve hře o tři body. Byli jsme z porážky velmi mrzutí, navíc se nám zranili dva hráči. Nevěděli jsme, v jaké sestavě nastoupíme, pomohli nám ale junioři z Hradce Králové, kteří dorazili autem,“ popisuje trenér Petr Martínek zákulisí příprav v Kapka resortu na souboj se Zlínem. V samotném zápase Kozlové urvali bod.

„Věděli jsme, že Zlín bude extrémně těžký soupeř. Paradoxně jsme ale vedli a nabádali kluky, abychom byli ještě více organizovaní v obraně, že soupeř zatlačí. A to se nám vůbec nepovedlo, ze začátku druhé třetiny jsme byli zralí na ručník. Pak jsme se osmělili a stáhli na 2:3. A do třetí třetiny jsme šli s jediným cílem – urvat bod. Věděli jsme, že máme hodně mladé kluky a Zlín naopak o něco zkušenější hráče. Věřili jsme, že když budeme po ledě lítat, tak bod urveme, a to se povedlo,“ říká trenér Kozlů, jenž nyní věří, že na domácím stadionu za podpory svých příznivců Kolínští znovu urvou body.

Informace o soupeři

Jestřábi jsou po polovině základní části a jednom zápase na 6. příčce tabulky Chance ligy se ziskem 45 bodů. Svěřenci Aleše Tottera sbírají body poměrně rovnoměrně doma i venku, na stadionech soupeře si uhráli Prostějovští 21 bodů. Hanáci se mohou chlubit v posledních zápasech velice dobrou formou, vyhráli totiž již třikrát v řadě. Dvakrát s nulou (3:0 a 2:0) vyzráli na Přerov, respektive Třebíč, v posledním kole zase porazili 4:2 nevyzpytatelný Frýdek-Místek. Nyní čeká Jestřáby výjezd do Kolína.

V brankovišti se trenéři Prostějova mohou spolehnout na duo Jaroslav Pavelka – Josef Němeček, přičemž hlavně kvalitní výkony druhého jmenovaného jsou poměrně zajímavým překvapením. V 2. kole se v Kolíně blýskl hattrickem David Ostřížek, v současné době druhý nejproduktivnější hráč Jestřábů, který nastřílel už čtrnáct gólů. Nejvíce bodů ale nasbíral doposud Tomáš Jáchym, jenž má na kontě ve 27 zápasech hned 26 kanadských bodů (6+20).

Sestavy z posledního utkání

SC Marimex Kolín: Soukup – Piegl, Křepelka, Niko, Čáp, Jelínek, Cibák, Naar – Ouřada, Korkiakoski, Sklenář – Král, Moravec, Morong – Pajer, Matějček, Síla – Lang, Polák, Půček.

LHK Jestřábi Prostějov: Němeček – Kubeš, Valenta, Benda, Poledna, Staněk, Pěnčík, Hamšík – Jiránek, Jáchym, Novák – Burian, Ostřížek, Hašek – Slanina, Venkrbec, Jansa – Jandus, Maruna.

Vstupenky

Vstupenky na zápas Kozlů s Jestřáby jsou jako obvykle k dispozici on-line, diváci mohou vybírat i z míst na sezení. Jako obvykle bude během domácího zápasu probíhat soutěž, a to o poukazy do KFC. Pokladny budou spuštěny hodinu před utkáním, v tu dobu bude rovněž možný vstup na zimní stadion. Druhý domácí zápas s Prostějovem v sezoně startuje úvodním buly v 18:00. Další pokyny pro vstup na stadion naleznete v tomto článku, případně také sekci FAQ.