A tým - preview
06.01.2023
Autor: Daniel Krátký | Foto: Lukáš Bajgar / HC RT TORAX Poruba

PREVIEW: Pro třetí výhru v řadě! Kozlové na svém ledě přivítají Porubu

clanek-1

Víkend je tu a to znamená jediné: Hraje se Chance liga! A SC Marimex Kolín na svém ledě přivítá druhý celek prvoligové tabulky, tím je HC RT TORAX Poruba. Duel startuje v 17:00.


Aktuálně z A-týmu

V posledním kole Kozlové zvítězili v Chrudimi nad pardubickým B-týmem a zapsali důležitou výhru 5:3, do nového roku 2023 tak vstoupili vítězně. Kolín navíc konečně dokázal bodovat za tři body venku, což se mu naposledy podařilo v 1. kole v Kolíně (pokud nebudeme počítat kontumaci ze Sokolova). Po delší době se trefili členové první formace Petr Koukal nebo Zdeněk Král, kteří sbírali spíše nahrávky.

I trenéři byli celkem spokojení s výkonem. „Jsme všichni hrozně šťastní, že se nám v Chrudimi podařilo vyhrát, čímž jsme zase o něco odskočili. Myslím si, že jsme zaslouženě vyhráli. Předvedli jsme velmi dobrý výkon, v první třetině bych řekl, že dokonce parádní a zaslouženě jsme vedli. Za stavu 4:0 jsme trošku polevili a soupeř korigoval. Šli jsme do třetí třetiny s tím, že zápas zvládneme, ale bohužel jsme hned na začátku dostali gól, pak přišla přesilovka soupeře, po které jsme hned dostali na 3:4. A poté už to byl jen boj o přežití. Ten jsme nakonec zvládli,“ líčí trenér Petr Martínek, jenž rovněž děkoval všem fanouškům za mohutnou podporu kolínského týmu v Chrudimi. Nyní budou chtít Kozlové navázat na dvě výhry proti Porubě, zajímavý zápas čeká Markuse Korkiakoskiho, který již v Porubě strávil předchozí sezony. Jak se mu povede?

Informace o soupeři

Ostravané v posledním kole padli na svém ledě s Třebíčí, duel například už po první třetině opustil brankář Daniel Dolejš, jehož nahradil Ondřej Bláha. Zajímavé tak bude sledovat, kdo se postaví mezi tyče proti Kolínu, dosavadní dva duely totiž odchytal Ondřej Bláha. Porubští se dvacetibodovým náskokem na Kozly nacházejí se ziskem 65 bodů v tabulce na druhé příčce za Vsetínem. V této sezoně prohráli dvakrát za sebou jen jednou. Nyní se to může stát znovu, podaří se Kolínu porazit poprvé v tomto ročníku Porubu?

Hlavní hráčskou hvězdou Poruby v dosavadním průběhu Chance ligy je zřejmě Tomáš Šoustal, jenž ve 32 zápasech nasbíral hned 31 bodů (15+16), hned za ním jsou v tabulce produktivity rovněž Aaron Berisha nebo Jakub Šlahař. V přesilových hrách jsou na tom Porubští poměrně kvalitně, početní převahu totiž využijí ve více než 20 % případů. V oslabení jsou dokonce Ostravané nejlepší v lize, inkasovali pouze šestnáct gólů. Jak si povedou v Kolíně?


Sestavy z posledního utkání

SC Marimex Kolín: Soukup – Cibák, Čáp, Aubrecht, Piegl, Zajíc, Marcel, Naar – Novák, Koukal, Král – Sklenář, Korkiakoski, Ouřada – Síla, Morong, Lang – Šedivý, Matějček, Jelínek.

HC RT TORAX Poruba 2011: Dolejš (21. Bláha) – Urbanec, Voráček, Krenželok, Lemcke, Klimíček, Sedlák, Mlčák – Šlahař, Pšurný, Berisha – Gřeš, Vachovec, Šoustal – Hrníčko, Střondala, Toman – Koudelný, Karafiát, Brodek.

Vstupenky

Vstupenky na zápas Kozlů s Porubou jsou jako obvykle k dispozici on-line, diváci mohou vybírat i z míst na sezení. Jako obvykle bude během domácího zápasu probíhat soutěž, a to o poukazy do KFC. Pokladny budou spuštěny hodinu před utkáním, v tu dobu bude rovněž možný vstup na zimní stadion. První domácí duel nového roku startuje úvodním buly v 17:00. Další pokyny pro vstup na stadion naleznete v tomto článku, případně také sekci FAQ.