A tým - preview
23.03.2023
Autor: Daniel Krátký | Foto: Jan Jack Kobzáň / SC Marimex Kolín

PREVIEW: Domácí rozlučka se sezonou! Kozlové přivítají Jágrovo Kladno

clanek-1

Kolínští hokejisté se ve čtvrtek 23. března naposledy představí na domácím stadionu v této sezoně. A to v souboji s kladenskými Rytíři, kteří se připravují na baráž. Kladno, které dorazí v nejsilnější možné sestavě, bude bojovat proti Kozlům od 18:00. Přijďte se rozloučit se sezonou i vy!


Aktuálně z A-týmu

Kozlové dlouhou dobu bojovali o účast v předkole play-off, naděje však definitivně zhasla po porážce 0:4 na ledě valašského Vsetína. I poté však kolínští hokejisté pravidelně trénovali. A to nejenom kvůli zápasům s Rytíři Kladno. Část hráčů je totiž v případě potřeby k dispozici partnerskému Mountfieldu HK v extraligových bojích v play-off. I proto dostávají hráči SC Marimex Kolín pořádně do těla i po sezoně.

Mimo tréninkové jednotky vyrazil A-tým také na paintball do Hlízova u Kutné Hory, kde tmelil partu. Mladší hráči si rovněž zahráli zápas proti rezervě Pardubic. Proti prakticky kompletnímu rezervnímu týmu Východočechů ale neměla výjimečně mladá sestava Kolína šanci a vysoko padla. Nyní se Kolínští v rámci domácí rozlučky představí naposledy v této sezoně v Kolíně. Od 18:00 vyzvou Kladno.

Informace o soupeři

Kladenští loni bojovali o to, aby neskončili v základní části poslední a nesestoupili přímo. To se povedlo, do Chance ligy totiž spadl z extraligy Zlín. Nicméně i tak hráli Rytíři baráž proti jihlavské Dukle. Letos se situace prakticky opakuje, nicméně Kladno obsadilo poslední 14. příčku v nejvyšší soutěži a v bitvě o ní vyzve někoho ze čtveřice Zlín/Třebíč/Vsetín/Prostějov. Každopádně jedna věc se oproti loňsku nemění, před baráží se Jaromír Jágr a spol. představí v dvojduelu proti Kolínu. Ve čtvrtek 23. března vyzve Kolín na svém ledě Rytíře, aby následně celek Jana Šťastného zamířil v úterý 28. března na led soupeře.

Opory Kladna jsou jasné, v brankovišti je zajímavým jménem Landon Bow, případně může naskočit také Adam Brízgala, který v dresu Prostějova proti Kolínu letos vychytal čisté konto. V obraně je známým jménem Jake Dotchin, v útoku zase nebudou chybět opory Tomáš Plekanec nebo Adam Kubík. A pak také samozřejmě legendární Jaromír Jágr nebo další světový šampion z roku 2010, a to Jakub Klepiš. Mladé pušky v kádru Rytířů jsou Matyáš Filip nebo Jaromír Pytlík, oba jsou bývalí mládežničtí reprezentanti.

Doprovodný program

Také utkání s Kladnem doplní speciální doprovodný program. Před utkáním tribuny ocení cestu dorostu vyřazovacími boji a nadstavbou, svěřencům Václava Ráce totiž chyběl jen krůček k postupu do baráže o Ligu dorostu. Úvodní vhazovaní pak vhodí trenér dorostenců Václav Rác. Klub rovněž poděkuje za sezonu A-týmu. O první přestávce vjedou na led předváděcí vozy společnosti Louda Auto. A o druhé přestávce se uskuteční střelecká soutěž s partnerem utkání JON.CZ.

Vstupenky

Vstupenky na zápas Kozlů s Kladnem jsou jako obvykle k dispozici on-line, diváci mohou vybírat i poslední volná místa na sezení.Partnerem utkání je JON.CZ, jeden z největších alternativních telekomunikačních operátorů ve Středočeském kraji a také poskytovatel internetu, se kterým se uskuteční rovněž přestávková soutěž. Pokladny budou spuštěny hodinu před utkáním, v tu dobu bude rovněž možný vstup na zimní stadion. Mimořádně budou otevřeny tři pokladny, vstup pro fanoušky bude možný i od jezera. Poslední domácí měření sil s Kladnem startuje úvodním buly v 18:00. Další pokyny pro vstup na stadion naleznete v tomto článku, případně také sekci FAQ.