A tým - preview
13.02.2024
Autor: David Hora

PREVIEW: Kozly v souboji o předkolo play-off čeká rozjetý Frýdek-Místek

clanek-1

Kozlové před sebou mají velmi důležitý zápas, díky kterému by se mohli dostat velmi blízko zaručené záchraně a také potvrdit svou pozici v předkole play-off. V cestě jim však budou stát frýdečtí Rysi, kteří do zápasu budou vstupovat se stejnou motivací a kteří v pondělí vyhráli počtvrté v řadě. Zápas na kolínském zimáku ve středu 14. února začíná od 18:00.


5 týmů na spodku tabulky dělí pouze 7 bodů, ještě menší je však rozdíl mezi Kozly a Rysy. Dělí je totiž pouze 2 body, když Kozlové mají s 46 odehranými zápasy na kontě 60 bodů a Frýdečtí 58 bodů s pouze 45 odehranými zápasy. Bezpečný rozdíl si na prvním místě stále drží Poruba se 101 body. Na druhé straně pražská Slavia se propadla na poslední místo po prohře proti Zlínu a má pouze 53 bodů.

Utkání Kozlů s Rysy se ponese v charitativním duchu. První ročník charitativní akce Hokej Srdcem v rámci hokejového utkání Chance ligy. Cílem akce je šířit povědomí o službách Domácího hospice Srdcem v Kolíně z.ú. a podpořit místní obyvatele, kteří paliativní péči a hospicové služby potřebují. V okamžiku úvodního buly bude zároveň zahájena Aukce unikátního obrazu, který v minulém týdnu namalovali samotní hráči a trenéři Kozlů. Výtěžek z Aukce tohoto nevšedního obrazu bude věnován také Domácímu hospicu Srdcem v Kolíně. Více o charitativní akci Hokej Srdcem se dočtete ZDE

Záchrana a play-off nebo boj?

Do konce základní části zbývá 6 kol, a právě tento zápas by pro oba týmy mohl určit, v jakém směru se celky vydají v posledních pěti kolech, protože výherce středečního zápasu se výrazně přiblíží předkolu a záchraně, zatímco tým, co prohraje, by o svou záchranu musel ještě velmi bojovat.

Oba týmy se v posledních týdnech přiblížili na dosah záchraně, když Kolínští sice prohráli v důležitých zápasech proti Pardubicím B a Znojmo, ale poté jakoby roztrhli gólový pytel a začali si vybírat svou střeleckou smůlu z celé sezóny, když nejprve vstřelili 8 gólů zlínským Beranům, poté si poradili s Litoměřicemi a v pondělí fantasticky otočili dvougólové manko v Sokolově a připsali si výhru 5:3.

Frýdku se v novém roce daří ještě lépe, když v roce 2024 zatím prohrál pouze třikrát a z posledních 10 zápasů jich vyhrál 8 a zároveň v pondělí prodloužil sérii výher již na čtyři zápasy. Rysi před reprezentační přestávkou zvládli velmi vyrovnané klíčové zápasy proti tabulkovým sousedům, Pardubicím a Znojmo. K tomu jednoznačně přehráli Zlín, který porazili 5:2, a v pondělí, po týdnu regenerace se vrátili do zápasového prostředí ještě lépe, když poprvé v sezóně porazili prostějovské Jestřáby, a to ve stylu s výhrou 5:1.

Očekávat se tak dá velmi vyhrocený souboj, ve kterém obou týmům půjde o hodně.

Góly, přesilovky a góly

Zatímco Frýdečtí mají nejlepší přesilovky ze všech týmů téměř od začátku sezóny a jednu z nejlepších ofenziv od konce své 14 zápasové série proher, Kozlové se s oběma statistikami potýkali až do 45. kola, před kterým byli nejhorší v celé soutěži v obou metrikách. Oběma týmům se však ofenzivně velmi dařilo v posledních zápasech.

Kozlové v posledních 3 zápasech vstřelili 16 branek, což je nejvíce ze všech týmů a více než 5 gólů na zápas. Je to také více než, kolik vstřelili v předchozích 9 utkáních. Z těchto 16 gólů jich hned 4 z nich byly v přesilové hře. Kozlové tedy vstřelili 4 branky v 9 přesilovkách, což je nevídaná úspěšnost blížící se 50%.

I Frýdečtí hráli dobře ofenzivně, v posledních čtyřech zápasech vstřelili 17 gólů, což je více než 4 góly na zápas. K tomu výrazně dopomohly také početní výhody, kterými si Rysi pomáhají už od začátku sezóny s procentuální úspěšnosti přes 28%. Svojí dominantní hru při vyloučení soupeře ukázali například v zápase proti Pardubicím, kdy skóre dvěma přesilovkovými góly vyrovnali, a poté vyhráli 3:2 po prodloužení, nebo v zápase proti Prostějovu, kdy se trefili v přesilovce hned 4krát.

Podle předchozích výkonů tedy můžeme čekat utkání se spoustou gólů, ve kterém by každé vyloučení mohlo rozhodnout.

Fanoušci

Atmosféra na kolínském zimáku je vždy úžasná a hráči si jí velmi pochvalují. Již mnohokrát to byli právě fanoušci, kteří dohnali Kozly k vítězství, a právě proto je důležité, abyste tam byli i Vy! Přijďte Kozly podpořit v této velmi důležité bitvě, ve které půjde o hodně. Zápas startuje od 18:00.

Kromě hokeje bude k dispozici také Divácká soutěž v průběhu druhé přestávky. Tentokrát ale nepůjde pouze o zábavu, ale i charitativní činnost. Budete si totiž moc zakoupit puk s tématikou hokej srdcem za 50 Kč a budete moci soutěžit. Partner utkání společnost JON CZ věnovala do soutěže hlavní ceny. Výherce, který vhodí puk nejblíže ke středovému buly, si domů odnese 4K Outdoorovou kameru, za druhé místo si domů odnesete bezdrátová sluchátka a dock a třetí místo bezdrátová sluchátka. Dále budou rozděleny dvě posilovací gumy a pět poukázek do KFC.

Partnerem utkání je společnost JON CZ.