A tým - preview
15.11.2022
Autor: Daniel Krátký

PREVIEW: Veledůležitý duel s charitativním podtextem! Kolín přivítá před svátkem Pardubice

clanek-1

Po úterní pauze čeká hokejisty Kolína další zápas. A to další extrémně důležitý duel. V něm svěřenci Jana Šťastného vyzvou béčko pardubického Dynama, poslední tým prvoligové tabulky. Kozlové potřebují každý bod k tomu, aby se odpoutali od dna Chance ligy. A k tomu budou potřebovat i vaši podporu. Souboj Kolína s Pardubicemi startuje na zimním stadionu v Kolíně v 18:00, vstupenky jsou k dispozici on-line, hodinu před zápasem také na pokladnách.


Aktuálně z A-týmu

Krátce po reprezentační pauze Kolín padl na ledě Frýdku-Místku 1:2, nicméně výsledek byl pro Kozly možná až trochu krutý. Parta kapitána Petra Koukala byla od poloviny zápasu rozhodně lepším týmem, jenže doplácela na neefektivitu v zakončení. Prohra s Rysy mrzela i trenéra Petra Martínka. „I přes porážku jsme ve Frýdku předvedli velmi dobrý výkon a podle mě jsme si bod měli zasloužit, ale na jeden gól se nevyhrává. Jsme zklamaní, měli jsme se určitě více pouštět do střeleckých pokusů, hodně jsme situace přehrávali, chtěli jsme dávat krásné góly do prázdné branky a za to jsme pak byli potrestáni tím, že si domů nevezeme ani bod. Před klukama musím ale smeknout, minimálně od půlky zápasu jsme tvrdě pracovali a šli si pro nějaký ten bod,“ líčil kolínský trenér.

Frýdek-Místek možná do utkání trochu překvapivě nasadil Ondřeje Kacetla, jenž se chtěl dostat po reprezentační přestávce do zápasového rytmu. Na rovinu jsme s jeho nasazením nepočítali, ale na druhou stranu je to pořád jenom brankář. Pokud stojíme sami před bránou ve dvou, přihráváme si a říkáme si mezi sebou, ne, ty si dej góla... My jsme měli zkrátka zakončovat a pak by tam třeba něco padlo. Ondrovi jsme tak ten zápas hodně ulehčili," věděl Petr Martínek. Ve středu čeká Kolín těžký souboj s Pardubicemi, ve kterém bude domácí celek chtít uspět a svému soupeři v dolní části tabulky o něco poodskočit.

Informace o soupeři

Dynamo je v tabulce na 14. místě se ziskem devatenácti bodů. Kozlové na něj mají náskok tří bodů. Pardubice se nicméně snaží kádr v každém možném momentu posílit, což v posledních dnech znamenalo příchod extraligou ostříleného Patrika Machače. Na body však ani jeho výkon v souboji s Přerovem nestačil. Východočeši doma s Hanáky padli 1:3, předtím padli svěřenci Davida Havíře a Jana Starého také v Třebíči. Nicméně Slavii tři zápasy dozadu dokázali Pardubičtí porazit 2:1 po samostatných nájezdech. Jak si povede Dynamo nyní?

Pardubice své béčko do Chance ligy získali až během letní přípravy, tudíž na nějaké velké příchody už zkrátka nebyl čas. Přesto Dynamo složilo poměrně zajímavý kádr, ve kterém naleznete mix mládí a zkušeností. Mládí představuje například kolínský odchovanec Daniel Herčík, který se v posledním vzájemném zápase proti Kolínu hned prosadil, branku však nicméně z úcty neslavil. V defenzivě zase bojuje o něco zkušenější Karel Nedbal mladší, jenž si letos vybojoval i jeden start v extraligovém áčku. V posledním utkání zase za béčko naskočil i další kolínský odchovanec Ondřej Vála. Kdo se představí proti Kozlům ve středu? A zvládne Kolín svého soupeře zdolat?

Sestavy z posledního utkání

SC Marimex Kolín: Soukup – Cibák, Čáp, Hladík, Niko, Táborský, Naar – Dlouhý, Koukal, Veselý – Sklenář, Korkiakoski, Král – Síla, Morong, Ouřada – Šedivý, Matějček, Lang.

HC Dynamo Pardubice: Klouček – Vála, Hrádek, Zdráhal, Nedbal, Drtina, Sýkora, Kubíček – Urban, Rákos, Koffer – Matýs, P. Machač, Půhoný – Rouha, Kaut, Lichtag – Herčík, M. Machač, Pochobradský.

Charitativní týden Chance ligy

V týdnu od 14. do 20. listopadu probíhá v Chance lize Charitativní týden. V rámci nějž se drtivá většina klubů druhé nejvyšší soutěže zapojila do speciální aukce na podporu dobré věci, jejíž výtěžek poputuje na konto organizace Klokánek, která jej následně rozdělí ve svých zařízeních v rámci ČR. SC Marimex Kolín do aukce věnoval hranou a podepsanou hokejku útočníka Jakuba Sklenáře. Tu si můžete vydražit zde.

Zároveň SC Marimex Kolín pořádá sbírku i během zápasu. Do ní můžou fanoušci darovat hračky, psací potřeby a také hygienické potřeby, které poputují do čtyřech organizací v Kolíně, kde pomohou dobré věci. Více informací naleznete ve speciálním článku.

Vstupenky

Vstupenky na zápas s Pardubicemi jsou jako obvykle k dispozici on-line, diváci mohou vybírat i z míst na sezení. Fanoušci, kteří si zakoupí vstupenky skrze prodejní aplikaci on-line navíc mohou vyhrát poukaz do KFC, o výhercích bude klub informovat přímo během zápasu. Pokladny budou spuštěny hodinu před utkáním, v tu dobu bude rovněž možný vstup na zimní stadion. Duel s HC Dynamo Pardubice startuje v 18:00. Další pokyny pro vstup na stadion naleznete v tomto článku, případně také sekci FAQ.